Особливості харчування учнів з 04.10.2024

Вартість харчування

Відповідно до рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 11.10.2024 №1630 з 04 жовтня 2024 року вартість харчування однієї дитини на день становить:

  • Для учнів 1-4 класів, які навчаються очно, 39,87 грн. – сніданок, 43,88 грн. – обід.
  • Для учнів 1-4 класів незалежно від реєстрації і місця проживання сніданок (11,96 грн. – кошти місцевого бюджету (30%), 27,91 грн. – кошти державної субвенції (70%).
  • Для учнів 1-11 класів пільгових категорій, які навчаються очно і мають право на безкоштовне харчування відповідно до чинного законодавства України та відповідних рішень Житомирської міської ради і виконавчого комітету Житомирської міської ради, незалежно від реєстрації та фактичного місця проживання:
    • 1-4 класів (6-11 років) – 33,75 грн. – обід,
    • 5-9 класів (11-14 років) – 40,22 грн. – обід,
    • 10-11 класів (14-18 років) – 44,98 грн. – обід. (перелік категорій наведено нижче).

Примірне чотиритижневе сезонне меню для одноразового харчування дітей


Веб-сайт “Харчування у фотоматеріалах”

З метою доступності, прозорості, інформативності та впорядкованості фотоінформації про сніданки та обіди для дітей створено окремий сайт на якому щоденно публікуються фото сніданків та обідів.


Графік харчування

Вид харчування Класи Час прийому їжі
Сніданок

(усі категорії)

1-2 класи 09:05 – 09:25
3-4 класи 10:05 – 10:30
Обід

(усі категорії)

5-11 класи 11:15 – 11:35
Обід 1-4 класи,

(які не відвідують ГПД)

12:20 – 13:30
Обід

(група подовженого дня)

1-2 класи 13:30 – 14:00
3-4 класи 13:30 – 13:50
Підвечірок

(група подовженого дня)

1-4 класи 15:40 – 16:00

Відповідальна особа за організацію харчування у закладі

Олег Ващенко – заступник директора з навчально-виховної роботи та відповідальна особа за організацію харчування учнів у ліцеї (тел. 0673890992, Telegram, Viber)

Сторінка заступника


Перелік пільгових категорій

Відповідно до Додатку 2 рішення виконавчого комітету Житомирської міської ради від 21.02.2024 №194 пільговими категоріями учнів у закладі загальної середньої освіти є наступні:

  1. Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування
  2. Діти із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»
  3. Діти з особливими освітніми потребами, які навчаються у спеціальних та інклюзивних класах
  4. Діти з числа осіб, визначених у статтях 10101 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»
  5. Діти з числа внутрішньо переміщених осіб, діти, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів
  6. Діти, один із батьків (батьки) яких:
    1. має статус учасника бойових дій, який:
    2. має статус особи з інвалідністю внаслідок війни (частина 1, абзац 3 пункту 4, пункти 11-16 частини 2 статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»);
    3. має статус особи з інвалідністю внаслідок бойових дій в Афганістані;
    4. брав/бере безпосередню участь у заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією Російської Федерації проти України (документом, що підтверджує зазначене, є довідка встановленого зразка відповідно до додатку 6 Постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 № 413).
  7. Діти, один із батьків (батьки) яких постраждалий учасник Революції Гідності.

Документи


Платформа про здорове шкільне харчування

На платформі “ЗнаЇмо” можна знайти інформацію про реформу харчування, зокрема: нормативну базу, нове шкільне меню, технологічні карти приготування, інформацію про безпеку харчових продуктів та про закупівлі.

Також на платформі розміщено:


Рекомендації щодо харчування дітей, які навчаються онлайн

Рекомендації розроблені Міністерством охорони здоров’я України та базуються на сучасних принципах науки про харчування та кращій міжнародній практиці, які стали підґрунтям для реформи шкільного харчування в Україні.

У темі харчування школярів фахівці виокремлюють кілька найважливіших аспектів:

  1. Режим харчування
  2. Питний режим
  3. Регулярність споживання дітьми низки продуктів
  4. Перекуси мають бути корисними
  5. Солодощі
  6. Сіль

Рекомендації


Інша загальна інформація, що стосується організації харчування учнів у закладі, знаходиться на окремій сторінці.

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *